Despre

Despre

Café Psychologique este o revistă online de psihologie care tratează, într-un mod accesibil și documentat, inclusiv subiecte interdisciplinare (educație, pedagogie, antropologie, sociologie și artă).

Este un proiect de suflet ce se vrea a fi util și interesant pentru toți cei pasionați de psihologie și cercetarea minții umane, oameni, artă, marile și micile bucurii ale vieții. Aici poți găsi răspunsuri la întrebările care te frământă, insight și motivație, inspirație și imbold spre a căuta, a citi și a afla mai multe.

Café Psychologique îți propune articole de analiză, studii și cercetări, precum și articole informative, cu sugestii și recomandări practice. Temele abordate sunt din cele mai diverse, acoperind subdomenii ale psihologiei precum: autocunoașterea, psihologia educațională, psihologia relațiilor (de cuplu, de familie, părinți-copii), psihologia maternității, psihologia socială, psihologia clinică, psihologia artei.

Așa cum viața nu este ”doar lapte și miere”, și pentru a nu cădea în extrema pozitivismului, Café Psychologique abordează subiectele într-o manieră realistă, trecându-le prin filtrul emoțiilor și chiar experiențelor personale, analizând atât latura pozitivă, cât și cea negativă a existenței și psihologiei umane.

Având motto-ul ”La joie de vivre”, revista online Café Psychologique este acea ”pauză de cafea” de care are nevoie fiecare dintre noi, pentru a analiza și a se autoanaliza, pentru a se detașa nițel de la prozaicul vieții cotidiene, în căutarea răspunsurilor și pentru a regăsi forța și bucuria de trăi.

Te invit în fiecare zi la o ”cafea psihologică”, iar dacă îți place ceea ce ai citit aici, nu uita să arăți și prietenilor.

Preluarea articolelor este permisă DOAR cu indicarea sursei și link direct către articolul preluat.